Arbeidsproductiviteit omhoog zonder mijn waardevolle mensen te verliezen

Hoe kan ik de arbeidsproductiviteit van mijn medewerkers verhogen zonder mijn mensen te verliezen?

Medewerkers zijn over het algemeen bereid om veel, zo niet alles, van hun talenten te geven tijdens de uitvoering van hun werk. Een belangrijke voorwaarde hierbij is echter wel dat die medewerkers de ruimte krijgen om te bewegen en gewaardeerd worden door de organisatie. Deze waardering dient dan niet alleen uitgedrukt te worden in een financiƫle beloning, maar ook in erkenning en herkenning van het talent en de unieke bijdrage van de medewerker aan het eindresultaat en toegevoegde waarde voor de onderneming.

Door een klimaat te creƫren waarin ieder kan en mag worden aangesproken op zijn of haar bijdrage zal het niet meer alleen gaan om wat iemand kan of doet, maar veel meer om wie iemand is.

Want wat maakt het verschil tussen een professional en een goede professional met significante impact binnen en buiten de organisatie? De persoon, niet de kennis. De medewerker gaat hierbij werken vanuit persoonlijk commitment naar de organisatie en wordt gemotiveerd om persoonlijk een unieke bijdrage te leveren aan het eindresultaat en weet ook dat hij of zij daarop aangesproken wordt. Niet wat je doet, maar hoe je het doet en wie je bent als persoon. Het doet er toe. Jij doet er toe!