Impact

Medewerkers met impact

Peer Talent Development zorgt ervoor dat uw medewerkers zich bewust worden van hun eigen krachten en talenten. In onze programma’s leren ze hun eigen sterktes en zwaktes kennen en leren ze uitgaan van hun eigen kracht in plaats van (alleen maar) focussen op de inhoud. Doordat uw medewerker leert waar zijn of haar eigen krachten liggen en beter in staat is om te bepalen waar de krachten van collega’s, klanten en partners liggen, is hij of zij veel beter in staat om effectief te werken. In plaats van tijd en energie te steken in het overtuigen van de tegenpartij, wordt de energie nu gestoken in het leggen van een relatie en daarmee komen tot een oplossing voor uw bedrijf en klanten.

Lees verder

Loyaliteit

Loyale en tevreden medewerkers

U investeert graag in uw medewerkers en zeker in de talenten in uw organisatie. Maar wat als deze mensen vervolgens vertrekken om hun talent in te gaan zetten voor de concurrent? Uit onderzoek blijkt dat tevreden medewerkers, loyale medewerkers zijn. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, erkend worden door hun werkgever en zichzelf optimaal kunnen ontplooien binnen de onderneming, zullen veel minder snel geneigd zijn om uw organisatie te verlaten.

Lees verder

Beweging

De organisatie in beweging

PEER Talent Development adviseert managers en managementteams over de samenstelling van (complementaire) teams en groepen medewerkers. Welke medewerkers moeten absoluut behouden blijven en voor wie moeten we op zoek naar een nieuwe rol binnen of buiten de onderneming? We voorkomen dat uw medewerkers in een slachtoffer rol kruipen en maken ze in plaats daarvan partner tijdens veranderingstrajecten in uw organisatie. PEER Talent Development zorgt er samen met u voor dat uw medewerkers uit blijven gaan van hun eigen krachten, op de juiste plek terecht komen in uw organisatie en er tegenaan blijven gaan.

Lees verder